Maske za lice

Snažna dubinska hidracija - jačanje i obnova microbioma - otpornost kože - zaštita i njega!

3-BIOTIC - maska za lice 10ml

Intenzivna isporuka koncentriranih aktivnih tvari za kožu.

Maske za lice!

Maske za lice su booster dio rutine, prošireni dio,  koji dva do tri puta tjedno učinkovito tergetira određeno stanje na koži. Maske za lice okluzijom zadržavaju vladu i ostale aktivne tvari u koži. Stoga maske za lice omogućuju sastojcima da bolje prodru u kožu u kratkom vremenu. Bilo da se radi o salicilnoj kiselini za akne, vitaminu C za posvjetljivanje tamnih mrlja ili kolagenu i peptidima za fine bore i linije, maska ​​za lice može ponuditi koncentriraniju dozu i intenzivniju verziju svojih sastojaka u usporedbi s drugim preparatima. Općenito, ako ne znate što odabrati, odnsono što tretirati tada je hidracijska maska dobar izbor, pogotovo za vrijeme menstruacije ili u one dane kada je koža siva, umorna, tanka i suha. Također, ukoliko se spremate na neki važan događaj i tražite „instant kuru“ od koje koža odmah zablista, tada posegnite za maskom.

Hidracija, njega i obnova stanica kože „iznutra“

Uvođenjem nezasićenih masnih kiselina- omega 3 i u prehranu, svakoj svojoj stanici u tijelu pa tako i stanicama kože vraćate aktivnost i zdravu staničnu komunikaciju. Stanične membrane osiguravaju integritet svake stanice. Stanična membrana odvaja unutarnji stanični sadržaj od vanjskog, pomaže u održavanju stalnog kemijskog sastava stanice, regulira njen pravilan metabolizam, omogućuje međusobnu povezanost stanica, prepoznaje signale i pruža zaštitu. Nezasićene masne kiseline dolaze u sastavu fosfolipida svih staničnih membrana gdje imaju značajnu ulogu u održavanju elastičnosti membrana. U nedostatku nezasićenih masnih kiselina, u membrane se ugrađuje više zasićenih masnih kiselina čime se smanjuje fluidnost i stabilnost membrana. To može rezultirati povećanom propusnošću tkiva uz gubitak vode i hranjivih tvari i promjene u aktivnosti enzima, prijenosu hormonskih signala i drugim funkcijama staničnih membrana= ubrzano starenje i smrt stanice.

Membranski lipidi

Membranski lipidi imaju značajnu metaboličku brzinu, što zahtijeva veliku količinu masnih kiselina za sintezu ovih komponenti membrane. Kako vidimo da je stanična membrana složen mehanizam koji je izravno uključen u reprodukciju, regeneraciju, prehranu, disanje i mnoge druge važne stanične funkcije jasno je da joj svakodnevno kroz prehranu moramo davati materijala za obnovu i pravilan rad.

Najbolji prirodni izvori nezasićenih masnih kiselina su hladno prešana ulje prehrambene konoplje, oraha ili boljeg lana. Govorimo o stabilnim uljima koja su bogata gradivom za naše stanične membrane ali i drugim aktivnim tvarima u svom prirodnom kompleksu ili strukturi, koje ulaze u stanicu, poput antioksidanasa, vitamina i minerala. Kao nutriceutici ili nutrikozmetici (kozmetika „iznutra“) čiste kožu, grade je i hidriraju, te joj vraćaju svježinu i zdravlje. Dva do tri tjedna nakon početka suplementacije hladno prešanim uljima promijene se iskazuju na koži, kosi i noktima. Redovitom primjenom, pa čak i kad je primarni motiv samo radi kozmetičke svrhe, cijelom tijelu omogućujemo prirodnu zaštitu i vitalnost. Uravnotežava se organizam i ugađa imunitet, te dolazi do regulacije hormona. Hladno prešana ulja se u prehranu mogu dodavati kao suplementi, oralno, čajnu žličicu prije obroka, dva do tri puta dnevno, ili ih dodavati u smoothie, kašu, shake, jogurt…