Serumi i suho ulje

Temeljna uloga njezi kože - snažne doze aktivnih tvari niske molekularne težine.
Poboljšavaju svaku metriku kože, od tona, sjaja do teksture i ujednačenosti

3-BIOTIC - MICROBIOME koncentrirani fluid 30ml

Snažan čuvar zdravlja kože u koncentriranoj formuli, prebiotic, probiotic, postbiotic + silymarin + list masline

Triple CBD + AHA bioaktivni fluid 30ml

Trostruki izvor CBD-a za nečistu i problematičnu kožu - za svaku dob

OMEGA - CERAMIDE suho ulje za lice 30ml

Njeguje, hrani i obnavlja dermalni i apidermalni sloj kože

VITAMIN C - SERUM 30ml

Snažni vitaminsko-antioksidativni koktel - za svaku dob i tip kože

Serumi se nanose na kožu nakon čišćenja, ali prije hidracije. Svi serumi koji ciljaju antiage i/ili glavne problematike kože poput suha koža i antiage, ili masna koža i antiage su kombinirane, kompleksne formulacije. Ne djeluju svi serumi jednako. Njihovo djelovanje karakteriziraju aktivni sastojci, formulacija, nosači i stabilnost spojeva unutar formulacije. Dobar serum je uvijek snažne koncentracije što znači da ponekad može iritirati kožu, što je prolazno stanje (iritacija nije isto što i alergijska reakcija).

Iritaciju karakterizira prolazno crvenilo, koje je obično znak aktivnosti preparata (prolazno crvenilo nije zapaljenje kože koje uzrokuje oštećenje epidermisa). Naravno, ukoliko se iritacija ne pokazuje, ne znači da proizvod nije aktivan, već je to znak da je koža u malo boljem stanju od one koja reagira. Primjerice, vaša koža može reagirati na dobar vitamin C u serumu (koji je kiseo, što je dobro jer bolje penetrira u kožu, što je i cilj).

Serumi uvijek sadrže veću i snažniju dozu aktive, izrazite viskoznosti što znači da brže dostavlja aktivu u kožu. Ako aktivni sastojak iz određenog seruma iritira aktivom a potreban Vam je za tretiranje određenog stanja (primjerice, mrlje u ili akne) možete ga nanijeti preko drugog seruma (pufer).

Serumi mogu biti i hidracijski, što znači da sadržavaju hidracijske elemente (NMF), međutim, ne stvaraju barijeru kojom će zadržati hidraciju ili druge aktivne tvari kojima obiluju u koži. Iz tog razloga se nakon svakog seruma mora nanositi krema. Serumi imaju ozbiljan i stvaran učinka na kožu, i često rješavaju specifične probleme kože: akne, mrlje, starenje, suhoća kože. Možda ćete u brzini pomisliti kako bi bilo dobro pomiješati serum i kremu, čisto da uštedite na vremenu, ali to nije dobar izbor. Dobrobiti seruma su najjače kada aktivne tvari imaju nesmetan pristup koži- nakon čišćenja i „otvaranja“ kože i nakon što koža upije serum slijedi „zaključavanje“ kremom. Danas, pametne kreme nisu okluzivne i ne ostavljaju masni trag, već koža i dalje diše ali sa nahranjenom, zaštićenom barijerom- svojom zaštitom i  imunitetom.