• Životna dob?

    Znate li da je Vitamin C prva aktivna tvar koju je potrebno uvoditi u prvim koracima njege- već u tinejdžerskim danima. Vitamin C je glavni vitamin i čuvar zdravlja naše kože, a tijelo ga nije sposobno samo proizvesti. Najbolji način za postizanje zaštitnih prednosti vitamina C za kožu je- nanošenje izravno na kožu. Kada konzumiramo vitamin C „iznutra“, manje od 7% dolazi do kože, a gotovo ništa ne dopire do vanjskih ili epidermalnih slojeva. Budući da vitamin C ima učinak rezervoara, dovoljna je upotreba jednom dnevno jer će imati učinak na vašu kožu do 24 sata.

  • Kakav tip kože imate?

    Ne postoji nešto poput jednog savršenog tipa kože. Naša koža prolazi kroz stalne promjene. Na kraju dana koža lica može biti suha dok se u podne mastila i sve je to sasvim normalan način funkcioniranja naše kože. Vaša koža je živi organ sa složenim životom. Klima, hormonalne fluktuacije, stres, nedostatak sna i određeni lijekovi mogu trenutačno promijeniti tip vaše kože, čineći je masnijom ili suhom. Većina nas ima sva četiri tipa kože u isto vrijeme: masnu u T-zoni, mješovitu do normalnu na obrazima, suhu na vratu i oko usta, a osjetljivu oko očiju. Kao rezultat toga, gotovo je nemoguće jednom zauvijek definirati tip kože. Ovo su glavni razlozi zbog kojih biste se trebali prestati voditi samo tipom kože i početi birati kozmetičke proizvode na temelju jedinstvene potrebe svoje kože.

  • Potrebe tvoje kože - na što želiš utjecati njegom?

    Morate odabrati 3 potrebe

    Jutarnja rutina zahtjeva proizvode sa vitaminima i antioksidansima, jer oni će zaštiti stanice kože od okolišnih stresora tokom dana. Kožu se gradi i obnavlja navečer, stoga je gradivna njega nužna u večernjoj njezi kože lica. Metabolizam kože najaktivniji je noću jer se upravo tada epidermalne stanice dijele i obnavljaju te sam epidermis postaje propusniji za sve aktivne supstance. Svaka rutina, bilo jutarnja ili večernja mora imati ugrađen jedan microbiome proizvod- upravo on personalizira njegu te potencira i moderira djelovanje svih ostalih aktivnih tvari iz njege.

Ovo su proizvodi koji savršeno odgovaraju tvojoj koži i njenim potrebama. Odaberi onaj ili one za koje smatraš da su idealni za tebe. Kada biraš proizvode za njegu lica sve je važno: budžet, tip kože, senzibilitet, životni stil i osobno mišljenje o njezi. I za kraj najvažnije, uživaj u svojoj njezi i u svojoj koži.