ASTAKSANTIN – crvenom bojom protiv slobodnih radikala

Što je astaksantin?
Astaksantin je antioksidans, molekula skupine karotenoida koja se dobiva iz mikroalge haematococcus pluvialis. On je pigment specifične crvenkasto-ružičaste boje koji se lijepo reprezentira u životinjskom carstvu pa ga tako vidimo kod plamenaca, jastoga, škampa i lososa. Ovaj kralj karotenoida ima jača antioksidativna svojstva čak i od vitamina C!

Formula za astaksantin: C₄₀H₅₂O₄. Poznato je preko 700 vrsta karotenoida! [Izvor: pubchem.gov]

Astaksantin i koža
Svakodnevni tempo urbanog života donosi mnoge negativne učinke na našu kožu, stvarajući joj, pritom, oksidativni stres. To je metaboličko stanje organizma koje se javlja kada slobodni radikali nadvladaju mehanizme antioksidativne zaštite organizma. Što su zapravo ti zloglasni slobodni radikali? Najjednostavnije rečeno, to su atomi, molekule ili ioni koji imaju najmanje jedan nespareni valentni elektron i vrlo su reaktivni. Njihovo povećanje u tijelu uzrokovano je vanjskim čimbenicima poput UV zračenja, zagađenja i nepravilne prehrane. Rezultati oksidativnog stresa su ubrzano starenje i oštećenje kože.
Tada na scenu stupa astaksantin. On je snažan antioksidans i ponekad se naziva najjačim antioksidansom u prirodi. S visokim razinama dobro poznatih antioksidansa kao što su vitamini C i E, astaksantin može pomoći koži da odgovori na oksidacijska oštećenja izazvana agresorima iz okoliša. Njegovo snažno djelovanje u kombinaciji s odličnom stabilnošću čini ga fantastičnim sastojkom za njegu kože!

Summa summarum!
• bori se protiv slobodnih radikala
• štiti od UV zraka
• popravlja DNK stanice izložene zračenju
• jača imunološki sustav – povećava zalihe imunoglobina u tijelu
• smanjuje sitne bore i linije
• štiti od hiperpigmentacije
• hidrira
• smanjuje crvenilo, osjetljivost i upale

Način primjene

Budući da djeluje s drugim antioksidansima kako bi povećao njihovu moć, poželjno ga je upariti s njima. Pravi primjer za takvu simbiozu jest Vitamin C – serum. Čarobni spoj astaksantina s vitaminom C, hijaluronskom kiselinom, MSM, niacinamidom te ostalih antioksidansa i aktivnih tvari poboljšava izgled kože čineći ju glađom, toniranijom i mlađom. Nakon skidanja šminke i enzimskog čišćenja, nanesite par kapi seruma, rutinu zaključite kremom i voilà – anti-ox i anti-age tretman je gotov!

Uz sve ove benefite, astaksantin promiče kardiovaskularno, kognitivno i zdravlje vida tako da njegova svojstva nadilaze estetske aspekte i zaokružuju cjelokupno zdravlje, kako kože, tako i ostatka tijela. Zahvalite svome licu i tijelu ovim fenomenalnim antioksidansom!

Podjeli ovaj post:

Povezani članci

Pratite naše novosti!

Saznajte o posebnim ponudama, događajima i vijestima!

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu
  Pretplati se na naš besplatni Newsletter!

  10%

  Saznaj novosti i informacije iz svijeta nutrikozmetike i primi kod za 10% popusta na prvu kupnju.