Metabolički elementi

PREBIOTICI: Oni su neprobavljivi vlaknasti spojevi koje tijelo ne može razgraditi te su zapravo hrana za probiotike. Primjena prebiotika na kožu pomaže probioticima da napreduju tako da mogu održavati površinu kože - njezinu prvu liniju obrane - uravnoteženom, mlađom i snažnom. Također, djeluju kao protuteža faktorima koji dovode do crvenila, suhoće i oslabljene kože. Oni su metabolički, ali i zaštitno-immuno elementi.

ALPHA-GLUCAN OLIGOSACCHARIDE: prebiotik- priprada grupi metaboličkih i zaštitno-imunih elemenata. Pomaže u održavanju zdravog mikrobioma kože, smanjuje osjetljivost kože i neutralizira štetne, vanjske agresore. Potiče proliferaciju probiotika. Pripada grupi snažnih imuno-zaštitinih elemenata jer štiti kožu i imunomodluacijskim učinkom sprječava pojavu kožnih problema postavljajući optimalnu ravnotežu -hidracije, pH i masnoća.

PROBIOTICI: Ovi živi mikroorganizmi podržavaju zdrave bakterije u našem tijelu. Pomažu u prevenciji i liječenju kože te u borbi protiv ekcema, akni, suhe kože i oštećenja kože izazvana UV zračenjem. Također, određeni probitoici potiču kožnu proizvodnju ceramida ili lipida koji zadržavaju vlagu u koži i održavaju razinu bakteriju koje uzrokuju akne pod kontrolom. Oni su metabolički, ali i zaštitno-immuno elementi.

SACCHAROMYCES FERMENT: probiotik: njegovi nusprodukti- postbiotici- obuzdavaju proliferaciju mikroorganizama koji izazivaju oštećenje kože. Bogat je esencijalnim mineralima, aminokiselinama, beta glukanom i vitaminima, umanjuje bore i posvjetljuje ten.

POSTBIOTICI: Postbiotici su nusproizvodi probiotika, a većina tih postbiotika zapravo su aminokiseline. Ako postoji skladan i dobro uravnotežen mikrobiom kože koji proizvodi postbiotike, prirodno se proizvode aminokiseline za učvršćivanje, glatkoću i smanjenje bora i drugih znakova starenja.

BETA GLUCAN: postbiotik - pripada grupi metaboličkih, zaštitno-imunih i antioksidativnih elemenata. Umiruje kožu, smanjuje crvenilo, dubinu bora i neutralizira oštećenja nastalih od sunca. Ujednačava ten i na koži stvara zaštitni film. Prodire u kožu između stanica.

FERMENTIL LYCAT FILTRAT (INTELIGENTNI SASTOJAK): Probiotički sastojak s umirujućim i anti-age svojstvima. Pomaže mikrobiomu kože da održi zdravu mješavinu flore što smanjuje rizik od uobičajenih, često neugodnih stanja kože. Povećava tonus i elastičnost kože, minimizira bore, pruža dubinsku hidraciju i povećava obnavljanje stanica. Smanjuje crvenilo i iritaciju.

SALIX ALBA (WHITE WILLOW)  BARK EXTRACT: ekstrakt korijena vrbe pripada antioksidativnim i korektivnim elementima (čistači). Sadrži spojeve salicina, polifenole i flavonoide. Štiti kožu od vanjskih disruptora i sva svoja svojstva usmjerava u usporavanje procesa starenja kože.

NIACINAMIDE: vitamin B ili nikotinamid, vitamin topiv u vodi pripada skupini metaboličkih elemenata. Smanjuje pojavu proširenih pora, poboljšava teksturu kože, svojom metaboličkom aktivnošću potiče prirodnu obnovu/ ravnotežu vlage i hidracije. Vidljivo ujednačava ton kože i smanjuje diskoloracije nastale sunčevim zračenjem.

CERAMIDI (CERAMIDE NP, CERAMIDE EOP): Ceramidi su lipidi koji se nalaze u stanicama kože i čine do 40% epidermisa. Zadržavaju vlažnost kože i sprječavaju ulazak mikroba u tijelo. Igraju ulogu u funkciji barijere naše kože. 12 je tipova ceramida, a nama su bitni NP i EOP. CERAMID NP jedna od najraširenijih vrsta ceramida koji se prirodno nalaze u koži. Poboljšava izgled i bori se protiv suhe ili dehidrirane kože zahvaljujući svojstvima zadržavanja vode. Ovaj ceramid jača snagu barijere kože, tako da se bolje odupire vanjskim stresorima. Doprinosi podatnoj, otpornoj, hidratiziranoj koži. CERAMID EOP specifična je vrsta ceramida koja se prirodno nalazi u koži i može se replicirati kao sastojak za njegu kože. Optimalno djeluje u kombinaciji s drugim ceramidima, masnim kiselinama i kolesterolom. Pomaže poboljšati snagu barijere kože, hidraciju i gipkost. Ceramidi imaju višestruku funkciju; oni su gradivni, zaštitno-immuno, metabolički, NMF i antioksidativni elementi.

CERAMID SPHINGOLIPID (SPHINGOLIPIDS): Sfingolipidi su složeni dugolančani lipidi koji djeluju kao sastojci koji obnavljaju i njeguju kožu. Imaju biološke i strukturne funkcije u epidermisu, održavaju funkcije barijere kože i reguliraju stanične procese. Pomažu u sprječavanju gubitka vode te su tako odgovorni za glađi i mladenačkiji izgled kože. Pomažu koži da proizvodi više ceramida koji su ključni za njezinu čvrstoću. Pripada grupi metaboličkih, NMF i antioksidativnih elemenata.