Rutine

Rutina prema potrebi

Sadržaj

Kožna barijera

Hidracija + imunološka funkcija + fotoprotektivna funkcija + antioksidacijska funkcija = zdrava barijera
Apsolutno svi naši proizvodi formulirani su tako da ne remete njenu funkciju, već je snažno podržavaju!

Hidracija

Pravilna hidracija u svim nivoima kože isključivo kvalitetne kreme koje štite barijeru, kontinuirano opskrbljuju kožu gradivnim elementima kroz čitav dan i noć = lipidi–peptidi–omege–probiotici–silymarin

Rutina prema menstrualnom ciklusu

Vjerojatno ste primijetile da iako svakodnevno koristite potpuno iste proizvode za njegu, Vaša koža reagira različito na rutinu. Na ponašanje Vaše kože izrazito utječu hormonalne fluktuacije tokom mjesečnog ciklusa i ispravna rutina se optimizira prema ciklusu. Ukratko, možete spriječiti dehidraciju, akne i probleme s kožom povezane s hormonima jednostavnim fokusiranjem na hidraciju, obnovu i piling u pravo vrijeme u mjesecu.

Svaki menstrualni ciklus sastoji se od 4 faze:

1. Faza

1. Menstruacija: od 1. do 5. dan ciklusa − ovu fazu karakterizira niska razina progesterona pa je smanjena i proizvodnja sebuma, dok prostaglandini potenciraju upalu. Također, niska razina estrogena čini kožu tankom, osjetljivom, suhom i dehidriranom. U ovoj fazi se koncentrirajte na snažnu hidraciju i protuupalne proizvode.

2. Faza

2. Folikularna faza: od 1. do 12. dan ciklusa − foliukularna faza (menstruacija pripada folikularnoj fazi), nakon završetka menstruacije estrogen se povećava što znači da koža počinje proizvoditi više kolagena i ponovno se uspostavlja ravnoteža.

3. Faza

3. Ovulacija: od 13. do 16. dan ciklusa − rastu razina estrogena i progesterona, koža je deblja, hidrirana, jedra. U ovoj fazi najbolje podnosi aktivne tvari.

4. Faza

4. Lutealna faza: od 17. do 28. dan ciklusa − razina progesterona raste, koža se masti. U razdoblju od 17. do 21. dana je koža vrlo sklona razvoju prištića ili akni. Kombinacija visokog progesterona (sebuma i estrogena (upala) karakterizira ovo razdoblje najgorim za Vašu kožu. U pravilu, razlog zbog kojeg neke žene razvijaju prištiće u ovom razdoblju je taj što njihovo tijelo nema sposobnost eliminacije viška estrogena i progesterona. Iz tog razloga se preporučuje provoditi sistemsku detoksifikaciju gorkim tvarima.

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu
  Pretplati se na naš besplatni Newsletter!

  10%

  Saznaj novosti i informacije iz svijeta nutrikozmetike i primi kod za 10% popusta na prvu kupnju.