NMF

PCA (SODIUM PCA, MAGNESIUM PCA, ZINC PCA):  aminokiseline koje pripadaju NMF grupi elemenata. Te aminokiseline povećavaju sadržaj vode u gornjim slojevima kože, ali su i važan dio međustaničnog kožnog matrixa gdje igraju utjecajnu ulogu u prirodnom hidracijskom faktoru kože (eng. NMF). U njezi kože koriste se mineralni PCA derivati, natrijev PCS, magnezijev PCA i cink PCA te oni djeluju unutar akvaporina (vodenih kanala) gdje poboljšavaju hidraciju i uče kožu kako da sama održava ravnotežu vlage. Sve to ukupno jača barijeru kože.

HIJALURONSKA KISELINA (SODIUM HYALURONATE): Ova molekula koja se prirodno nalazi u ljudskom tijelu podupire, štiti i njeguje kožno tkivo. Upija vodu tisuću puta veću od svoje težine te stoga igra značajnu ulogu u ljepoti i mladolikosti lica. Ograničava dehidraciju kože i održava ju gipkom i čvrstom. Stvara zaštitnu barijeru na površini kože kako bi spriječila dehidraciju. Također, prodire duboko u stanice i popunjava bore. Potiče aktivnost fibroblasta koji proizvode kolagen. Isto tako, ima beneficijalne učinke na zrelu kožu - usporava njezino starenje.

OMEGA MASNE KISELINE: Omega 3 i omega esencijalne su masne kiseline, što znači da ih tijelo ne može proizvesti. Iz tog razloga, potrebno ih je svakodnevno nanositi na kožu lica, ali i oralno, kako bi gradile stanične opne stanica kože. Bez ispravne funkcije stanične opne, stanica ne može primati tvari potrebne za svoju funkciju i rad. Dakle, omega kiseline služe kao osnovni gradivni blokovi, ali imaju i signalnu i imunozaštitnu ulogu.

OLEA EUROPAEA LEAF EXTRACT: ekstrakt lista masline pripada grupu antioksidativnih i imuno-zaštitnih elemenata. Bogat je polifenolom oleuropeinom i flavonoidima koji snažno štite kožu od vanjskih agresivnim elemenata. Usporava proces starenja, čisti i hrani kožu, umiruje nadraženost, smanjuje crvenilo, popravlja oštećenja i stimulira rast novih stanica. Prevenira oštećenje kože izazvano UVB zračenjem, potpomaže zacjeljivanje kože uzrokovano suncem, usporava proizvodnju melanina i inhibira enzim razgradnje kolagena čime utječe na pojavu bora, hiperpigmentaciju i ožiljke

MAGNEZIJ: Poboljšava cjelokupni izgled kože, smanjuje akne i druge kožne poremećaje snižavanjem razine kortizola. Pomaže u inhibiciji otpuštanja neurotranspitera koji pokreću stres i tako pomažu kod upala. Regulira popravak i regeneraciju stanica. On je unutranja krema za sunčanje - pomaže u zaštiti stanica od oksidativnog stresa i oštećenja. Smanjuje crvenilo kože.

FOSFOLIPIDI (PHOSPHOLIPIDS):  Jedni su od najboljih aktivnih sastojaka prirodnog podrijetla koji pomažu u maksimalnoj hidraciji svih tipova kože. Oni su snažni prirodni ovlaživači, nalaze se u koži kao način zaštite dermalnog sloja od vanjskih stresora. Privlače vodu iz okolnog zraka i zadržavajuj ju tamo gdje je potrebna veća razina hidracije i stvaraju film koji sprječava gubitak vode i normalnu funkciju stanica.

PANTENOL: Poznat i kao vitamin pro-B5, hidrira kožu na način da privlači vlagu i zadržava vodu te se tako koža hidrira iznutra. Stvara kožnu barijeru i tako smanjuje rizik od dehidracije i suhoće. Ima protuupalna svojestva - učinkovit je protiv crvenila i iritacija izazvanih UV zračenjem. Smanju svrbež i umiruje kožu. Također, pomaže u zacjeljivanju rana - poboljšava kožnu strukturu i teksturu.

SOJA EKSTRAKT (GLYCINE SOJA (SOYBEAN) SEED EXTRACT): Snažan je antioksidans i protuupalno sredstvo za kožu. Sadrži vitamin E koji omogućuje zaštitu kože od slobodnih radijalnih oštećenja i smanjuje učinke povezane s procesom starenja kao što su bore i fine linije. Šititi kožu od agresivnih vanjskih faktora te smanjuje hiperpigmentaciju i neujednačeni ton kože. Vidljivo poboljšava čvrstoću i elastičnost. Ovaj element pripada NMF i antioksidativnoj grupi.

BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER: shea maslac - pripada grupi NMF i antioksidativnih elemenata. Lipid koji služi za omekšavanje i zaglađivanje kože. Bogat je izvor antioksidanasa poput kvercetina, epikatehin galata kao i sterarinske i linolne masne kiseline (gradivni elementi).

CERAMIDI (CERAMIDE NP, CERAMIDE EOP): Ceramidi su lipidi koji se nalaze u stanicama kože i čine do 40% epidermisa. Zadržavaju vlažnost kože i sprječavaju ulazak mikroba u tijelo. Igraju ulogu u funkciji barijere naše kože. 12 je tipova ceramida, a nama su bitni NP i EOP. CERAMID NP jedna od najraširenijih vrsta ceramida koji se prirodno nalaze u koži. Poboljšava izgled i bori se protiv suhe ili dehidrirane kože zahvaljujući svojstvima zadržavanja vode. Ovaj ceramid jača snagu barijere kože, tako da se bolje odupire vanjskim stresorima. Doprinosi podatnoj, otpornoj, hidratiziranoj koži. CERAMID EOP specifična je vrsta ceramida koja se prirodno nalazi u koži i može se replicirati kao sastojak za njegu kože. Optimalno djeluje u kombinaciji s drugim ceramidima, masnim kiselinama i kolesterolom. Pomaže poboljšati snagu barijere kože, hidraciju i gipkost. Ceramidi imaju višestruku funkciju; oni su gradivni, zaštitno-immuno, metabolički, NMF i antioksidativni elementi.

CERAMID SPHINGOLIPID (SPHINGOLIPIDS): Sfingolipidi su složeni dugolančani lipidi koji djeluju kao sastojci koji obnavljaju i njeguju kožu. Imaju biološke i strukturne funkcije u epidermisu, održavaju funkcije barijere kože i reguliraju stanične procese. Pomažu u sprječavanju gubitka vode te su tako odgovorni za glađi i mladenačkiji izgled kože. Pomažu koži da proizvodi više ceramida koji su ključni za njezinu čvrstoću. Pripada grupi metaboličkih, NMF i antioksidativnih elemenata.