Gradivni elementi - Opsbiotics

Elementi i formulacije

Gradivni elementi

OMEGA MASNE KISELINE (OMEGA FATTY ACIDS): Omega-3 i omega-6 esencijalne su masne kiseline, što znači da ih tijelo ne može proizvesti. Iz tog razloga, potrebno ih je svakodnevno nanositi na kožu lica, ali i oralno, kako bi gradile stanične opne stanica kože. Bez ispravne funkcije stanične opne, stanica ne može primati tvari potrebne za svoju funkciju i rad. Dakle, omega kiseline služe kao osnovni gradivni blokovi, ali imaju i signalnu i imunozaštitnu ulogu.

HEKSAPEPTIDI (HEXAPEPTIDES): Acetil heksapeptid-8 sintetski je izveden peptid koji se koristi u širokom rasponu proizvoda za njegu kože i šminku. Također poznat kao agirelin i acetil heksapeptid-3. On, kao i svi peptidi, ima svojstva vezanja vode i sposobnosti obnavljanja kože. Smatra se peptidom koji inhibira neurotransmitere, što znači da bi mogao imati sposobnost ciljanja izražajnih bora.

KARNOZIN PEPTID (CARNOSINE PEPTIDE): Karnozin je prirodni mišićni dipeptid koji inhibira katalizaciju oksidacije lipida. Uz antioksidativna svojstva i hvatanja slobodnih radikala, ima i zaštitnu funkciju. Produžuje životni vijek uzgojenih ljudskih fibroblasta, ubija transformirane stanice, štiti stanice od aldehida i fragmenta amiloidnog peptida i inhibira, in vitro, glikaciju proteina i poprečno povezivanje DNA/proteina. Primjenjuje se u širokim terapeutskim područjima. Danas je sve popularniji kao visokoučinkovita hranjiva komponenta koja usporava proces starenja. Ovaj element je kako gradivan, tako i signalan.

PEPTIDI GRAŠKA (PEA PEPTIDES): Ovi peptidi izvedeni su iz proteina graška i posjeduju 8 vrsta aminokiselina koje čovjekovo tijelo ne može stvoriti. Oni su jedni od najučinkovitijih peptida koji se koriste u proizvodima za njegu kože jer ojačavaju elastin i kolagen te potiču njihovo daljnje stvaranje u koži. Također učvršćuju kožu na način da stabiliziraju poveznicu između dermisa i epidermisa.

HEKSAPEPTID 11 (HEXAPEPTIDE 11): Izvorno izoliran iz ekstrakta kvasca, a kasnije sintetiziran do visoke čistoće, ovaj sastojak sadrži jedinstven skup aminokiselina koje kontroliraju nivo kolagena i povećavaju elastičnost kože i samim time pomaže smanjiti bore. Zbog toga je odličan dodatak raznim proizvodima za njegu i anti-age učinak. Uz kožu lica, može se koristiti i za njegu vlasišta jer je povezan i s rastom kose.

BILJNI KOLAGEN (VEGETABLE COLLAGEN): Kolagen je skupina blisko povezanih bjelančevina koje su građene kao trostruka bjelančevinska uzvojnica. Sastoji se od devedeset različitih aminokiselina. Danas je dostupna i neživotinjska opcija. Biljni, veganski kolagen napravljen je od genetski modificiranog kvasca i bakterija koji ima slična svojsva kolagenu koji je prirodno prisutan u koži što znači da koži daje svjež, zdrav, zategnut i mladolik izgled.

BIOFERMENTI – FERMENTIRANI MINERALI ZA POTPUNU APSORPCIJU (BIOFERMENTS): Korištenje mikroorganizama (poput kvasca i bakterija) za fermentaciju biljne biomase rezultira dobivanjem novih i jedinstvenih prirodnih proizvoda čije su prednosti bolja isporuka bioaktivne tvari, unos kisika, hidracija i smanjenje iritacije kože.  

LIZAT FERMENTA LAKTOBACILA (LACTOBACILLUS FERMENT LYSATE): Probiotik- pripada grupi metaboličkih i zaštitno-imunih elemenata. Probiotički ekstrakt za popravak DNK i zaštitu kože od agresivnih vanjskih elemenata. Lactobaccilus ferment lysate može ubrzati popravak kože potičući obnovu stanica i povećavajući proizvodnju kolagena. Smanjuje crvenilo, upale i izbijanje akni. Također, poboljšava hidraciju kože, čime se smanjuju bore.

INKA ORAH (SACHA INCHI): Ova južnoamerička biljka sadrži omega-3 masne kiseline, antioksidanse, vitamine i fitokemikalije koji zajedno imaju izuzetan učinak na kožu: vlaže ju, umiruju i zaglađuju njezinu površinu, jačaju i obnavljaju njezinu vanjsku lipidnu barijeru te poboljšavaju hidraciju. Također, ova biljka štiti od oštećenja slobodnih radikala, što pomaže u sprječavanju preranog starenja i smanjuje pojavu finih bora i linija. Nadalje, potiče proizvodnju kolagena i smanjuje crvenilo, iritaciju i UV oštećenje kože. Ovaj element je ujedno gradivan, ali ima i zaštitno-imuno funkciju.

ULJE SIKAVICE (SILYBUM MARIANUM SEED OIL): Ovo prirodno dobiveno ulje iz biljke sikavice pruža umirujuće, reparativne učinke na koži. Bogato je raznim antioksidansima među kojima je najvažniji silimarin koji sadrži flavonolignane. To je ono što je odgovorno za umirujuća, reparativna svojstva silimarina kada se nanese na kožu. Sikavica pomaže u inhibiciji destruktivnih enzima koji dovode do vidljivo stare kože te djelotvorno djeluje na uklanjanje diskoloracije uzrokovane izlaganjem suncu. Također, sadrži visoke razine omega-7 esencijalnih masnih kiselina koje su najviše prisutne u stanicama kože.

ULJE DIVLJEG LANA (CAMELINA SATIVA SEED OIL): Ovo ulje jedan je od najboljih prirodnih izvora nezasićenih masnih kiselina. Bogato je i antioksidansima i vitaminom E. Odlično je protiv starenja kože lica te pomaže hidrirati, hraniti i poboljšati tonus kože. Isto tako, neutralizira slobodne radikale koji dovode do tamnih mrlja i upala. Dobar je saveznik u borbi protiv pojave finih linija, bora i neujednačenog tona kože. Također, umiruje i smiruje kožu i pomaže u smanjenju negativnih učinaka UV zračenja.

EKSTRAKT ALGI (CHLAMYDOMONAS REINHARDTII EXTRACT):  Ekstrakt algi nastaje od četiri glavne vrste morskih algi: crvene, smeđe, modrozelene i zelene alge. Svaka vrsta sadrži molekule koje pridonose dobrobiti kože kao što su omega-3 masne kiseline, aminokiseline i vitamini A, B, C i E. Jedna od esencijalnih aminokiselina slična je mikosporinu. Ona sadrži antioksidativna svojstva koja pomažu u učinkovitoj neutralizaciji slobodnih radikala prisutnih u okolišu. Smanjivanjem količine oksidativnog stresa koji se nalazi u koži, ekstrakt algi također može djelovati na jačanje funkcije barijere i pružiti umirujuća svojstva koja mogu pomoći u ublažavanju suhe kože. Ekstrakti koji sadrže sekundarne metabolite, poput florotanina, mogu potencijalno djelovati kao sredstvo za posvjetljivanje (brightening). Naposljetku, sa svojim antioksidativnim djelovanjem i visokim koncentracijama polifenola, pomaže bri borbi sa znakovima starenja kože.

CERAMIDI (CERAMIDE NP, CERAMIDE EOP): Ceramidi su lipidi koji se nalaze u stanicama kože i čine do 40% epidermisa. Zadržavaju vlažnost kože i sprječavaju ulazak mikroba u tijelo. Igraju ulogu u funkciji barijere naše kože. 12 je tipova ceramida, a nama su bitni NP i EOP. CERAMID NP jedna je od najraširenijih vrsta ceramida koji se prirodno nalaze u koži. Poboljšava izgled i bori se protiv suhe ili dehidrirane kože zahvaljujući svojstvima zadržavanja vode. Ovaj ceramid jača snagu barijere kože, tako da se bolje odupire vanjskim stresorima. Doprinosi podatnoj, otpornoj, hidriranoj koži. CERAMID EOP specifična je vrsta ceramida koja se prirodno nalazi u koži i može se replicirati kao sastojak za njegu kože. Optimalno djeluje u kombinaciji s drugim ceramidima, masnim kiselinama i kolesterolom. Pomaže poboljšati snagu barijere kože, hidraciju i gipkost. Ceramidi imaju višestruku funkciju; oni su gradivni, zaštitno-imuno, metabolički, NMF i antioksidativni elementi.

CINK FERMENT (SACCHAROMYCES/ZINC FERMENT): Svi saharomidi rezultat su Saccharomyces cerevisiae, vrste kvasca, fermentiranog u prisutnosti specifičnog iona; u ovom slučaju cinka. Cink ferment koristi se u proizvodima za osobnu njegu kao sredstvo za regeneraciju kože i kose, a ima antioksidativna svojstva. Sprječava nastanak bora i pomaže proizvodnji kolagena i održavanju lijepog i zdravog izgleda kože. Također, pomaže njezi kože sklonoj inflamacijama.

PEPTID BAKAR FERMENT (SACCHAROMYCES/COPPER FERMENT): Ekstrakt kvasca fermentiranog u prisutnosti iona bakra. Pravilno izgrađuje elastin i kolagen u tkivu te utječe na boju kože. Sprječava oštećenja stanica kada na njih negativno djeluju slobodni radikali.

MAGNEZIJEV FERMENT (SACCHAROMYCES/MAGNESIUM FERMENT): Ekstrakt kvasca fermentiranog u prisutnosti iona magnezija. Održava pravilnu hidraciju u unutrašnjosti stanica te je sudionik u više enzimskih reakcija. Ima antioksidativna svojstva.

PEPTID FERMENT ŽELJEZA (SACCHAROMYCES/IRON FERMENT): Ekstrakt kvasca fermentiranog u prisutnosti iona željeza. Željezo opskrbljuje stanice kisikom i potiče zdrav izgled kože.

SILICIJ FERMENT (SACCHAROMYCES/SILICON FERMENT): Ekstrakt kvasca fermentiranog u prisutnosti iona silicija. Silicij sprječava upalne procese te usporava starenje kože.

HIDROLIZIRANI KOLAGEN (HYDROLYZED COLLAGEN): Aminokiseline kolagena – pripadaju skupini gradivnih elemenata. Strukturni protein za kožu dobiven iz biljke koji je razgrađen na fermente i ulazi u dermis puneći mjesta gdje bi kolagen trebao biti. Nadomješta izgubljeni kolagen, poboljšava fine linije i bore, te vlaži kožu.

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu
  Pretplati se na naš besplatni Newsletter!

  10%

  Saznaj novosti i informacije iz svijeta nutrikozmetike i primi kod za 10% popusta na prvu kupnju.